Israelin käyttämät aseet - F-16-hävittäjät, Apache-helikopterit ja taktiset ohjukset - ovat suoraan Yhdysvalloilta saatua aseapua Israelille.

USA:n hallitus on antanut Israelille yli 21 miljardin dollarin edestä suoraa sotilasapua kahdeksan vuoden aikana. Lisää kauppoja valtiot ovat sopineet tehtäväksi myös jatkossa. Mukana on hävittäjäkoneita ja taistelualuksia. Ei siis ole ihme, että USA:n tuleva presidentti Barack Obama on toistuvasti ollut kykenevä kommentoimaan Yhdysvaltain ja maailman talouden tilannetta, mutta Lähi-idän kriisin kommentointi tuntuu olevan erityisen vaikeaa.

USA:n ja Israelin likeiset sotilassuhteet tarjoavat erinomaisen testauskanavan uusille asejärjestelmille. USA:n aseavun vastaanottajana Israel on saanut kehittyneimpiä amerikkalaisaseita, joita ei muuten anneta Naton ulkopuolisille maille.

Edelleen siis vaikuttaa siltä, että Yhdysvaltojen Lähi-idän politiikka ei tule muuttumaan millään lailla.

Olisiko Washington ollut tuppisuuna, mikäli palestiinalaiset itsemurhapommittajat olisivat tappaneet 600 israelilaista kymmenessä päivässä? Tätä lienee syytä epäillä.

Kukaan ei varmaan kiellä, että Hamas harjoittaa terrorismia, mutta tulkoon nyt kuitenkin muistiin merkityksi, että Israel harjoittaa ilmiselvää valtioterrorismia Gazan alueella!