Seuraavia kirjoja kannattaa lukea, jos olet vähänkään kiinnostunut historiasta.

Paavo Lipponen Järki voittaa (Otava 2008). Kirja antaa muun muassa pikakurssin Suomen historiaan. Paavo Lipponen arvioi myös länsimaisen sivistyksen suhdetta muihin kulttuureihin ja kysyy, hävittääkö eurokulttuuri suomalaisten omaperäisyyden.

Munkki Serafim Kultainen Jerusalem. Jerusalemin idea juutalaisuudessa, kristinuskossa ja islamissa (Kirjapaja 2008). Jerusalem kirvoittaa paljon intohimoja puolesta ja vastaan. Jerusalem on kolmen uskonnon pyhä kaupunki, joka on aina ajankohtainen. Mutta mistä kaupungin pyhyydessä tarkkaan ottaen on kyse? Munkki Serafim keskittyy kirjassaan Jerusalemin pyhiin paikkoihin ja asukkaiden kuvaamiseen. Kristikunnan suuri synti, sen jakautuneisuus, selviää tästä kirjasta aivan erinomaisella tavalla.

Leif Salmén Ner från Akropolis (Söderströms). Lukija pääsee loistavalle matkalle Euroopan halki. Matka vie mm. Ateenaan, Istanbuliin, Lontooseen, Pariisiin, Wieniin ja Monastiriin. Matkakumppaneina seuraavat herrat James Boswell, Robert Musil, Michel de Montaigne ja Oswald Spengler.

Radiosta (Yle Suomi) kuullaan viikonloppuisin nostalgistakin ohjelmaa.

Radiosta kannattaa kuunnella sunnuntaina aamukymmeneltä Sadan vuoden syke - sarjan dokumentti jostakin populaarimusiikin ilmiöstä. Yhden jälkeen seuraa Miten minusta tuli minä -haastattelu, jossa vaihtuva julkisuuden henkilö kertoo elämäntarinansa. Iltapäivällä seuraa huumoria Alivaltiosihteerin seurassa. Kuudelta käynnistyy Puhelintoivekonsertti ja kahdeksan jälkeen avautuvat arkistot Olipa kerran radio -ohjelmassa. Kymmeneltä kannattaa kuunnella lähikuva iskelmätähdestä. Ennen puolta yötä kuullaan Yöhitaat. Väliin mahtuvat vielä Jake Nymanin Nousevan auringon talo ja Kersantti Pippuri.